Over Mij

Mijn naam is Marit Gilmore, zelfstandig tekstschrijver. Na mijn opleiding communicatiewetenschappen met een specialisatie in journalistiek aan de University of Portland in het Amerikaanse Portland, Oregon, belandde ik in de wereld van marketing, eerst voor een Nederlands-Amerikaanse schoenenfabrikant en vervolgens voor de University of Denver in bergachtig Colorado. Al snel kwam mijn organisatiedrifttalent aan het licht en groeide ik door tot projectmanager. Jarenlang werkte ik met veel plezier samen met mijn creatieve collega’s aan uitdagende en inspirerende projecten in marketing & branding, maar ook in software design en development. Mijn liefde voor het schrijven kwam goed van pas in het vormgeven van projectvoorstellen en plannen, maar ik was nooit echt klaar om mijn pen neer te leggen. Daarom koos in in 2021 om als tekstschrijver aan de slag te gaan. Als schrijver put ik uit mijn journalistieke achtergrond, brede kennis van marketing en communicatie, en projectervaring voor een grote diversiteit aan klanten en branches.


Diensten

Teksten voor strategische communicatie- en marketingdoeleinden

Als tekstschrijver verdiep ik me in jouw merkidentitieit, doelstellingen, en doelgroepen en schrijf ik teksten die inspireren en aanzetten tot actie. Ik schrijf onder andere webteksten, blogartikelen, nieuwsartikelen en nieuwsbrieven, brochures, en rapporten. Uiteraard vallen aanvullend onderzoek en het afnemen van interviews onder mijn werkzaamheden.

Journalistieke opdrachten

Mijn nieuwsgierigheid inspireerde mij om tijdens mijn studie communicatiewetenschappen te kiezen voor de specialisatie journalistiek. Nog steeds verdiep ik mij continu in maatschappelijke thema’s en ontwikkelingen, van grote landelijke onderwerpen tot kleinstedelijke zaken. Ik ben flexibel inzetbaar voor journalistieke opdrachten, inclusief het schrijven voor rubrieken, interviews, en reportages.

Engelstalige teksten & vertaalwerk

Als Nederlands-Amerikaanse ‘hybride’ met 11 jaar woon-, studie-, en werkervaring in de Verenigde Staten beheers ik de Engelse taal op near-native niveau. Ik ben beschikbaar voor Engelstalige projecten en vertaalwerk (Engels-Nederlands en Nederlands-Engels).


Op zoek naar een professionele tekstschrijver of vertaler? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.